Alleen online

Hoya Variable Density 82mm

Nieuw product

Het Hoya Variable Density filter maakt gebruik van twee polariserende lagen om de hoeveelheid licht die door het filter en in de camera lens valt te regelen. Bij minimaal effect laat het filter 1/3 van het licht door. Dat is gelijk aan 1.5 stops van het diafragma of de sluitertijd. Bij maximaal effect van de filter laat deze slechts 1/400 van het licht door.

Meer details

1 Item

199,95 € incl. btw

Meer informatie

Info 

Het Hoya Variable Density filter maakt gebruik van twee polariserende lagen om de hoeveelheid licht die door het filter en in de camera lens valt te regelen. 
Bij minimaal effect laat het filter 1/3 van het licht door. 
Dat is gelijk aan 1.5 stops van het diafragma of de sluitertijd. 
Bij maximaal effect van de filter laat deze slechts 1/400 van het licht door. 
Dat is gelijk aan 9 stops van het diafragma of de sluitertijd.Nadat het filter is gemonteerd op de lens, kunt u door het draaien van de filter ring tussen "Min" en "Max" de hoeveelheid licht die door de lens valt bepalen. 
Met het Hoya Variable Density filter is het mogelijk om met snelle lenzen als een 50mm f/1.4 lens wijd open op f/1.4 in de volle zon met een zeer kleine scherptediepte te fotograferen. 
Ook kunt u langere sluitertijden gebruiken zodat de sluiter voor enkele seconden in de volle zon open kan zijn. 
Dit is voldoende om artistieke foto's vervaging van de beweging op het water, auto's, mensen of bijna alles wat beweegt te fotograferen. 
De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.
Voor het beste resultaat raadt Hoya het gebruik van een statief aan bij het fotograferen met lange sluitertijden.  

Kenmerken - Regelbaar van 1.5 tot 9 stops

7 andere producten in dezelfde categorie: