FUJIFILM X-Pro2 Body

16488644

Nieuw product

DE FUJIFILM X-PRO2 LEGT DE LAT HOGER DANKZIJ UNIEKE HYBRID MULTI VIEWFINDER EN EEN GLOEDNIEUWE 24MP X-TRANS III SENSOR

Meer details

1 799,00 € incl. btw

Meer informatie

Belangrijke eigenschappen van de Fuji X-Pro2
 1. Nieuw ontworpen 24,3 MP X-Trans CMOS III sensor: De unieke kleurfilter rangschikking vermindert moiré en valse kleuren zonder dat daarbij een optical low-pass filter nodig is. Deze kleurfilters verhogen de resolutie zodanig dat de camera beeld levert met een waargenomen resolutie die veel groter is dan het eigenlijk gebruikte aantal pixels, wanneer er met een hoge resolutie Fujinon-objectief gefotografeerd wordt.
 1. Nieuwe hoge prestatie X Processor Pro: Ondanks de hogere resolutie heeft de X Processor Pro alle reactietijden verkort dankzij de vier keer snellere verwerkingssnelheid. De schrijfsnelheden, opstartsnelheid en continue fotografie snelheid zijn allemaal verbeterd. In combinatie met de X-Trans CMOS III Sensor behaalt de nieuwe Image Processing Engine nog snellere autofocus, minder ruis en zowel tonale reproductie als kleurreproductie die de vorige EXR Processor II voorbijstreven.
 1. ’s Werelds eerste Advanced Hybrid Multi Viewfinder biedt de voordelen van zowel optische als elektronische viewfinders: De X-Pro2 beschikt over zowel een optische als ook een elektronische viewfinder: optisch voor een directe blik op het te fotograferen onderwerp, elektronisch om instellingen vooraf te bekijken. De mogelijkheid om direct tussen beide typen viewfinders te schakelen werd voor het eerst geboden in de X100 in 2011, maar de X-Pro2-versie is de meest hybride viewfinder tot nu toe. De viewfinder beschikt over een Multi-Magnification-functie die automatisch de viewfinder-vergroting aanpast aan het gebruikte objektief en een elektronische rangefinder die de elektronische viewfinder over de optische viewfinder weergeeft.
 1. Kortste sluitertijd van 1/8000 sec. en flits synchronisatie tot 1/250 sec.: Een snellere mechanische sluiter biedt extra flexibiliteit voor selectie van diafragma in lichte omstandigheden of wanneer er wordt gefotografeerd met flits bij daglicht. Hoewel ruis en beweging meestal toenemen bij een snellere sluitertijd, is de X-Pro2 juist stiller vergeleken met meer conventionele modellen, dankzij de optimalisatie van belangrijke onderdelen.
 1. Robuuste, weerbestendige body voldoet aan de behoeften van professionele fotografen: De behuizing van de camera is gemaakt uit vier stukken magnesiumlegering en is op elk onderdeel -in totaal op 61 punten- afgesloten, waardoor de camera stof- en spatwaterbestendig is en zelfs bij een temperatuur van -10°C nog functioneert. Daarbij heeft de camera twee SD-kaart sloten, voor een betrouwbaarder opslag van beeldmateriaal.
Producteigenschappen
 1. Ultieme beeldkwaliteit dankzij een sensor met de hoogste resolutie tot nu toe in een camera uit de X-serie, en unieke kleurtechnologie ontwikkeld op basis van meer dan 80 jaar ervaring als filmfabrikant
 • De X-Pro2 bevat de nieuwe 24,3 MP X-Trans CMOS III sensor die een unieke kleurfilter rangschikking gebruikt om moiré en valse kleuren te verminderen, zonder dat daar een optical low-pass filter (OLPF) bij nodig is. Door de OLPF weg te nemen wordt de oplossende kracht van FUJINON objectieven gemaximaliseerd, zodat er afbeeldingen worden geproduceerd die vergelijkbaar zijn met die van een grotere sensor met hogere resolutie.
 • Fujifilm’s unieke kleurreproductietechnologie, ontwikkeld dankzij 80 jaar ervaring bij het produceren van film, zorgt voor prachtige kleuren, precies zoals u ze zich herinnert, zoals warme huidtinten, helderblauwe luchten en levendig groen van planten.
 • De X-Pro2 bevat de nieuwe ACROS filmsimulatiemodus. Door gebruikmaking van de hoge verwerkingsprestaties van de X Processor Pro, produceert deze modus zachte tonen, diep zwart en rijke structuren die superieur zijn aan gebruikelijke monochrome standen.
 • Een nieuwe Grain Effect-modus maakt foto’s korreliger. Deze modus zorgt voor afbeeldingen die doen denken aan oude filmfoto’s, zeker wanneer ze zijn afgedrukt.
 • Verbeterde ruisreductie wordt mogelijk door verbetering van de signaalverwerkingstechnologie. De prestaties van hoge ISO-gevoeligheid is zelfs zo verbeterd dat het hele ISO-bereik – tot aan de maximale ISO 12.800 – met vertrouwen gebruikt kan worden. Zelfs de hogere standen hebben betere gradaties en dieper zwart, wat de mogelijkheden tot fotograferen bij weinig licht vergroot.
 • Een snellere overdracht van elektrische ladingen en betere algoritmes zorgen voor een ultrasnelle uitleessnelheid en een significante verbetering van functies als autofocussnelheid en continue fotografieprestaties.
 1. De ultrasnelle X-Processor Pro verwerkt vier keer sneller dan een conventionele processor
 • De krachtige X-Processor Pro verbetert reactietijden aanzienlijk. Opstarttijd is nu slechts 0,4 seconden, en de camera heeft met 0,25 seconden de kortste pauze tussen foto’s en een sluitertijdvertraging van 0,05 seconden en autofocus in 0,06 seconden.
 • Door gebruik te maken van gecomprimeerde RAW-bestanden voldoen prestaties en functionaliteit aan de behoefte van professionele fotografen, zoals snellere liveview en films in nog hogere kwaliteit.
 1. Advanced Hybrid Multi Viewfinder, de enige viewfinder ter wereld,  die de voordelen van optische en electronische zoekersystemem combineert
 • De EVF maakt gebruik van een lcd met 2,36 megapixels. De snelheid van het scherm is verhoogd van de 54fps van het vorige model tot een maximumsnelheid van 85fps, wat beeldvertraging flink vermindert bij het volgen van een bewegend onderwerp. De blackout-tijd na loslaten van de knop is ook gehalveerd tot 150 milliseconden, dus het is vergelijkbaar met een optische viewfinder.
 • Het design van de optische viewfinder is gebaseerd op het bewezen systeem van de X-Pro1. Het bevat een dioptercorrectiemechanisme en heeft een langer kijkveld van 16 millimeter, zodat het makkelijker is om door de zoeker te kijken. Daarnaast is het telefoto lichtframe verlengd tot een brandpuntafstand van 60 millimeter tot 140 millimeter, wat de bruikbaarheid en het gebruiksgemak verder vergroot.
 • De X-Pro2 kent een Eletronic Rangefinder (ERF) modus die bij de X100-serie hoog werd gewaardeerd. Een kleine elektronische viewfinder wordt bovenop de optische viewfinder getoond, zodat focus, kijkhoek, belichting en witbalans in real-time kan worden bekeken, zelfs wanneer er foto’s met de OVF worden genomen.
 1. Het aantal selecteerbare focuspunten is uitgebreid van 49 op eerdere modellen naar 77 voor uitgebreidere functionaliteit en snellere autofocus
 • Ongeveer 40 procent van het fotogebied is voorzien van snelle, precieze phase detection AF pixels, wat ervoor zorgt dat focussnelheid bij het fotograferen van bewegende onderwerpen enorm verbeterd is. Door de verwerkingskracht van de nieuwe X Processor Pro te combineren met een contrast  autofocus uitleessnelheid die twee keer sneller is dan eerst, levert de X-Pro2 de snelste autofocusprestaties ooit voor een camera uit de X-serie.
 • Door het voorspellende autofocusalgoritme te verbeteren en de nauwkeurigheid van de phase detection autofocusinformatie te vergroten is het mogelijk om onophoudelijk te blijven fotograferen met 8,0fps.
 1. Robuuste en betrouwbare body die de proeven van professionele gebruikers zal doorstaan
 • De body is gemaakt van een sterke magnesiumlegering en heeft afdichtingen op 61 plaatsen wat het toestel spatwaterdicht en stofbestendig maakt. Het zal bij temperaturen van -10°C blijven functioneren, zodat het onder nagenoeg alle omstandigheden zonder zorgen gebruikt kan worden.
 • De camera heeft dezelfde matglanzende zwarte afwerklaag als de X-Pro1. Deze afwerklaag is pas aangebracht na grondig schuurwerk, en zorgt voor een luxueuze touch die camerafanaten zullen waarderen.
 • De nieuwe sluiter beschikt over een topsnelheid van 1/8000 sec., flitssynchronisatie tot 1/250 sec., en sluiterduurzaamheid tot 150.000 foto’s, wat de sluiter zowel veelzijdig als betrouwbaar maakt.
 • Voor het eerst in de X-serie zijn er twee SD-kaart sloten toegevoegd. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder van kaart moet worden gewisseld, maar stelt gebruikers ook in staat tot continu fotograferen en verkleint het risico op verloren data.
 • Het lcd-scherm aan de achterkant is 3 inches groot en telt 1,62 megapixels. Dit maakt het perfect voor de compositie en inschatting van shots met gebruikmaking van de X-Trans CMOS III-sensor voor scherpte, kleurnauwkeurigheid en witbalans.
 1. Omdat de belangrijkste functieknoppen aan de rechterkant van de body zijn gepositioneerd, heeft u toegang tot alle belangrijke knoppen zonder uw ogen van de viewfinder af te wenden
 • De draaiknoppen voor sluitertijd, belichtingscompensatie en OVF/EVF schakelaar, zijn stuk voor stuk van aluminium, voor een premium uitstraling en comfortabel gevoel.
 • De ISO-gevoeligheidsschakeling is in de sluitertijd draaiknop verwerkt, wat doet terugdenken aan oude filmcamera’s. Hierdoor kunnen camera-instellingen met een blik worden vastgesteld, zonder dat de camera hoeft te worden ingeschakeld.
 • Een command draaiknop (C) is toegevoegd aan de belichting compensatie draaiknop. Door gebruikmaking van deze functie wordt bediening van de belichtingscompensatie naar de command draaiknop aan de voorkant gebracht, en het bereik uitgebreid tot ±5EV.
 • Command draaiknoppen zijn nu aan zowel de voor- als achterkant van de camera te vinden. Door ze indrukbaar te maken zijn ze makkelijker te gebruiken, maar nog steeds bestendig tegen stof en spatwater.
 • Er zijn in totaal zes functieknoppen toegevoegd, waarmee u sneller toegang tot regelmatig gebruikte functies heeft.
 • De toevoeging van center-weighted metering is ideaal voor alledaags fotograferen met gebruikmaking van de optische viewfinder. Aangezien het een meer standaard metering-methode betreft, is deze perfect voor fotografen die niet willen vertrouwen op hoge niveaus van automatische metering.
 • Een nieuwe focusknop stelt gebruikers in staat om snel een focuspunt te kiezen, wat de gebruikssnelheid ten goede komt.
 1. Nieuw ontworpen gebruikersinterface
 • Er zijn nieuwe categorieën toegevoegd aan de tabs op het menuscherm, waarmee u sneller bij het menu dat u nodig heeft, komt.
 • Maximaal 16 veelgebruikte items kunnen worden toegevoegd aan het nieuwe My Menu. Gecombineerd met de 16 items uit het Q-menu, kunnen in totaal 32 snelkoppelingen worden gemaakt.
 • Het zoekerbeeld biedt meer mogelijkheden tot aanpassing, zodat het beter op de individuele behoeften van de fotograaf aansluit.
 • Het lettertype van het menuscherm en de layout zijn aangepast voor een meer stijlvolle look.
 • Een Bright Frame Simulation-functie is toegevoegd aan de optische viewfinder-modus. Hierdoor kan de kijkhoek van elke focale lengte worden vastgesteld zonder dat de lens vervangen hoeft te worden, zodat de gebruiker objectieven nauwkeuriger kan omwisselen.
 1. Accessoires voor extra gebruiksgemak
 • Hand Grip MHG XPRO 2: Verbetert grip op de camera en vermindert de kans op beweging van de camera, met name wanneer er zware, grote teleobjectief gebruikt worden. Deze grip kan blijven zitten wanneer er een statief gebruikt wordt en zit gebruikers ook niet in de weg bij het vervangen van de batterij of SD-kaart. De Arca Swiss-plaat kan worden gebruikt om compatibele statieven snel los te maken.
 • Lederen Hoes BLC-XPRO2: Deze lederen hoes laat het klassieke ontwerp van X-Pro2 goed zien en beschermt ondertussen de body van de camera. De batterij kan worden vervangen met de hoes nog om de camera, en wordt geleverd met een doek om de camera in te wikkelen wanneer deze in een tas wordt gedaan.
 • Door de gratis FUJIFILM Camera Remote app te downloaden naar smartphone of tablet1, kunnen gebruikers de Remote Control-functie gebruiken, wat een breed scala aan besturingsmogelijkheden biedt – zelfs van een afstand. Deze functionaliteit komt van pas bij allerhande shots, waaronder groepsfoto’s, zelfportretten en dieren in hun natuurlijke omgeving.
 • Foto’s en video’s kunnen met één druk op de knop worden gestuurd naar bijvoorbeeld smartphones. Foto’s en films op de camera kunnen worden doorzocht, uitgekozen en geïmporteerd via de smartphone, allemaal zonder dat er een gebruikersnaam of wachtwoord hoeft te worden ingevoerd. Het is daarnaast mogelijk om informatie over de plaats waar de foto of video geschoten is vanaf de smartphone of tablet aan het beeldmateriaal toe te voegen.
 • Wi-Fi-transfer2 wordt ondersteund, waardoor er draadloos een back-up van bestanden gemaakt kan worden worden op een computer3.
 1. Interval timer shooting
 • Een interval timer voor het fotograferen van time-lapse beeldreeksen is beschikbaar, en biedt intervallen van een seconde tot 24 uur, voor meer dan 999 frames.

Accessoires

12 andere producten in dezelfde categorie: