Velbon Ultra Super 8 Monopod

Nieuw product

Velbon levert monopods voor alle categorieën gebruikers: van degelijke carbon eenbeenstatieven voor het zware werk tot lichtgewicht reis-monopods voor de vakantiefotograaf.

Meer details

2 Items

69,00 € incl. btw

Meer informatie

Velbon Ultra Stick Super 8

De aluminium Velbon Ultra Stick Super 8 is een heel bijzondere monopod of eenbeenstatief voor zowel beginners als gevorderde fotografen. Het bestaat namelijk uit acht pootsecties en is daarom ingeschoven slechts 26cm lang. Toch kun je het statief uitschuiven tot een volwaardig eenbeenstatief van 1,56 meter hoog en daarbij is deze monopod bovendien belastbaar tot 3 kilo en extreem stabiel.

Eenbeenstatief met werkhoogte van 1,56 meter

De maximale werkhoogte van dit unieke eenbeenstatief is 1,56 meter en de ingeschoven lengte is slechts 26 cm. De Velbon Ultra Stick Super 8 heeft geen vaste statiefkop. Wel is er op de basisplaat een standaard 1/4-inch statiefschroef aanwezig zodat je eventueel zelf een statiefkop kunt kiezen uit het ruime Velbon assortiment. Bijvoorbeeld een handig balhoofd of een compacte videokop.

Acht elementen voor de statiefpoot

De Velbon Ultra Stick Super 8 heeft een statiefpoot die bestaat uit acht uitschuifbare elementen. Daarom is deze monopod extreem compact in ingeschoven toestand. Zo compact zelfs, dat een beetje zaklantaarn vaak forser is. Een buisdiameter van maximaal 40mm zorgt in combinatie met de gepatenteerde Velbon Trunnion Shaft constructie niettemin voor een zeer hoge stabiliteit. De acht soepel uitschuifbare secties zijn in iedere gewenste hoogte te vergrendelen met de degelijke twist lock schroefconstructie.

Monopod met unieke belastbaarheid

De Velbon Ultra Stick Super 8 weegt slechts 347 gram en is te belasten tot maximaal 3 kilo. Dat is een uniek draaggewicht voor een dergelijke compacte monopod. Ideaal voor een digitale spiegelreflexcamera of een videocamera! Het statief wordt geleverd met een handige polsband waarmee je hem ook aan bijvoorbeeld je broekriem kunt hangen. De bovenste sectie van dit eenbeenstatief is gedeeltelijk bekleed met foam om koude handen te voorkomen en aan de onderzijde is een rubber voetje aangebracht voor een goede grip. Leverbaar in de kleur zwart.

30 andere producten in dezelfde categorie: